מערכת העיתון

השבועון 'בשבע' נוסד בקיץ תשס"ב (2002), במטרה להביא אל העיתונות המודפסת את קולה של הציונות הדתית, ולהקים עיתון רב-תפוצה שיחזק ויעצים את ערכי תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל בקרב הציבור הדתי. ברוחו ובמטרותיו מהווה העיתון המשך ל-15 שנות שידורים של תחנת הרדיו ערוץ 7, שנוסדה על ידי הרב זלמן מלמד ורעייתו הרבנית שולמית מלמד, יעקב כ"ץ (כצל'ה) ויואל צור. במקביל להקמת העיתון הוקמו על ידי אנשי הערוץ אתרי אינטרנט - ערוץ 7  המשדרים כיום בשלוש שפות עברית , אנגלית ורוסית. ובהם ערוץ טלויזיה ורדיו, תוכן חדשותי מסביב לשעון, ערוץ ילדים, מגזין שבועי, תרבות ופנאי ותוכן יהודי עשיר.

החל מיום היווסדו הודפס והופץ 'בשבע' בכל סוף שבוע במאה אלף עותקים ובחינם. תוך זמן קצר הוא תפס את מקומו כעיתון הנקרא ביותר בציבור הדתי בישראל. מסקרי דעת קהל שנערכים מעת לעת עולה כי 'בשבע' נקרא על ידי רובו של הציבור הדתי-לאומי, זוכה לחשיפה נרחבת גם בציבור חרדי ומסורתי, ובין קוראיו יש גם לא מעט חילונים.

בחלוף השנים ועם התפתחות העיתון הלכה וגברה החשיפה ל'בשבע', ובסקר tgi לסיכום החציון הראשון של שנת 2016 הגיעה לשיא של 7.7 אחוז מכלל קוראי העברית בישראל. היקף חשיפה זה ממקם את 'בשבע' במקום השלישי מבין עיתוני סוף השבוע בישראל, כשלפניו רק 'ישראל היום' ו'ידיעות אחרונות'.

גיליון 'בשבע' מחולק לשני חלקים עיקריים: החלק הראשון, ובו עמוד השער של 'בשבע', עוסק בעיקר באקטואליה וביהדות. המוסף המגזיני 'אתנחתא' עוסק בחברה ותרבות, רפואה ומשפחה, דמויות וסיפורים אנושיים. בנוסף מוציא 'בשבע' מעת לעת מוספים פרסומיים שעוסקים בתחומים ספציפיים כגון חינוך, נדל"ן ותיירות.

ל'בשבע' השפעה ניכרת על דעת הקהל בציבור הדתי-לאומי ובקרב מקבלי ההחלטות - שרים וח"כים במפלגות המחנה הלאומי. 'בשבע' נוקט קו אידיאולוגי ברור ובטוח בדרכו, ויחד עם זאת פתוח למגוון דעות במערכת הפוליטית ובחברה הישראלית. 

אחת לשנה מקיים 'בשבע' את 'כנס ירושלים' שבו נידונים נושאים ציבוריים מרכזיים הנוגעים לזיקה שבין יהדות, מדינה ומודרנה, בהשתתפות בכירי המערכת הפוליטית, מומחים ואנשי מחקר ופעילים חברתיים.

מו"ל העיתון 'בשבע': חנוך פיוטרקובסקי.
עורך ראשי: עמנואל שילה

עמנואל שילה

חנוך פיוטרקובסקי