בהרצה  בהרצה 

מנה של תחילת שנה

מתכון לצלי מהחלק הטוב ביותר של הבשר ומאפינס מתוק ועשיר – המלצות לפתיחת השנה החדשה 

רוסטביף לב הצלע עם תפוחי אדמה צלויים. צילום: שושי סירקיס

זהו החלק האהוב עליי ביותר בבשר. קוראים לו לב הצלע, ויש שקוראים לו גם 22 או אנטרקוט לתנור. הוא נמצא כשמו – במרכז הצלעות, כלומר חלק מספר 2, אבל הוא פשוט החלק הטוב ביותר שלהן. השומן שבו משובץ היטב בתוך הבשר, הוא רך, עסיסי, טעים בצורה לא רגילה, גם בתבשיל וגם באפייה בתנור. הפעם עשיתי ממנו רוסטביף – מתכון שבדרך כלל עושים מסינטה, שהיא חלק אחורי שאשכנזים לא אוכלים. פשוט מטמינים בבשר שיני שום, מורחים היטב בחרדל, מפזרים פלפל שחור גרוס ורוזמרין ומכניסים לתנור. מתקבל צלי בשר מושלם – רך, עסיסי ונהדר.

דרגת קושי:

קלה

זמן אפייה:

3 שעות

12 מנות

נתח שלם של בשר לב הצלע במשקל ½1 קילוגרמים

10 שיני שום שלמות קלופות

3 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות פלפל שחור גרוס

5-4 גבעולי רוזמרין, עלים בלבד

4 כפות שמן זית

2 כפות סילאן או דבש

מלח

12 תפוחי אדמה בינוניים

כוס מים רותחים

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הנתח בתבנית בינונית. בעזרת סכין חדה עושים חריצים קטנים בבשר ומטמינים בתוכם את שיני השום. מורחים את החרדל על כל הנתח באופן אחיד, קוצצים דק את הרוזמרין ומפזרים על הבשר. מפזרים את הפלפל והסילאן ולבסוף את המלח, יוצקים על הכול שמן זית ומכניסים לתנור החם ל־20 דקות.

בינתיים שוטפים את תפוחי האדמה, קולפים אם רוצים וחותכים לשמיניות. מתבלים במלח ופלפל. פותחים את התנור, מוציאים את הנתח, מסדרים סביבו את תפוחי האדמה, ויוצקים עליהם את המים הרותחים. עוטפים בנייר אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות. אופים במשך שעתיים וחצי-שלוש, עד שהבשר רך.

לאחר האפייה פורסים את הבשר ומגישים יחד עם תפוחי האדמה שספגו את הרוטב.

מאפינס דבש ותמרים. צילום: שושי גרינוולד

המאפינס האלה טעימים, רכים ונפלאים לאוהבי הדבש. התמרים מוסיפים לעוגה טעם עמוק ולחות, והופכים אותה לחגיגה אמיתית לכבוד ראש השנה.

דרגת קושי:

קלה

זמן אפייה:

20 דקות

8-6 מנות

רבע כוס מים רותחים

תיון רגיל (תה שחור)

3 ביצים

חצי כוס סוכר

חצי כוס דבש

שליש כוס שמן

כפית אבקת קפה נמס

כפית קינמון

כף אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

½1 כוסות קמח

חצי כוס תמרי מג'הול מגולענים

לציפוי:

3 כפות דבש

כף מים רותחים

מחממים את התנור ל־180 מעלות. משרים את התיון במים הרותחים במשך כמה דקות. מניחים בקערה את הביצים, הסוכר, הדבש והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את התה בזרם דק ומערבבים. מוסיפים את אבקת הקפה, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקמח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. קוצצים גס את התמרים ומשאירים חצי תמר להניח מעל כל מאפין. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מלבניות או עגולות, ומניחים מעל כל מאפין חצי תמר. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע אך עדיין עסיסיים ולא יבשים. מערבבים את הדבש עם המים הרותחים ומורחים על המאפינס בעזרת מברשת.

לתגובות:

avmyzlik@gmail.com

***

כותרות

הירשמו לקבלת דיוור

דיווח על טעות בכתבה:
מנה של תחילת שנה