המסעדה האהובה משיקה בימים אלו את תפריט הקיץ החדש של השף ירין עמירה, שמביא לשולחן שילוב של מטבח ים־תיכוני עונתי עם נגיעות מודרניות, טעמים רעננים וטוויסטים מפתיעים.
מה חדש בתפריט?
עמירה יצר מנות קלילות ומרעננות שמתכתבות עם הקיץ הישראלי – דגה עונתית, ירקות טריים בטכניקות בישול מיוחדות, פסטות בעבודת יד ופיצות שנאפות בטאבון עצים לעיני הסועדים.

בין המנות שתפגשו:
ברוסקטת אורז ודג לבן עם סלסה סלרי וחריף ירוק, איולי שום וקרם שרי (89 ₪)
סלט קיץ עם חסה, סלרי, תפוחים, אגוזי מלך, בצל סגול, בזיליקום וויניגרט דבש והדרים (82 ₪)
טרטר דג לבן בסירות קישוא בייבי עם לאבנה מעושנת וכוסברה (88 ₪)
קבב דגים על משוויה פלפלים ומנגולד (119 ₪)
פסטה פיצ’י עם חמאת כרישה, שימג’י ופלפל שחור גרוס (86 ₪)
רביולי תירס עם שמנת, צ’ילי, פרג ופרמז’ן (87 ₪)
מאחורי הסירים – השף ירין עמירה
ירין עמירה (34), נשוי ואב לשניים מגדרה, נולד וגדל במושב יציץ במשפחה טריפוליטאית מרובת ילדים. כבר בגיל 16 נכנס למטבח, הושפע מבישולי הבית, וידע שזה הייעוד שלו.
בשירותו הצבאי היה טבח ביחידת ההנדסה הקרבית, ובמשך השנים שימש כסו־שף במסעדה, יצא להתנסות בקייטרינג מוסדי, וחזר – הפעם כשף הראשי – להוביל את המטבח של נינה ביאנכה עם המון יצירתיות ותשוקה. המנה המועדפת עליו? רביולי בטטה ומסקרפונה ברוטב חמאה וצנוברים.

לא רק אוכל – חוויה שלמה
הבעלים, ליאור נעים, אחד ממגדלי הגפנים הגדולים בישראל, דאג לתפריט יין עשיר מיקבי בוטיק נבחרים – יקב צרעה, יקב לוריא, יקב 1848 ועוד.
במסעדה מטבח פתוח, טאבון עצים במרכז הבר, בר קוקטיילים יצירתי, וחלל מעוצב בסגנון אורבני עם עץ, שיש, מתכת ואומנות קיר מרשימה. יש כאן מקום לכ־120 סועדים, אזור פרטי ל־18 אורחים ומרפסת ירוקה עם 50 מקומות נוספים.