בהרצה  בהרצה 

יקב טפרברג מציג 2 יינות לקראת ראש השנה

היקב המשפחתי הוותיק בישראל מציג שני יינות ייחודיים המבטאים את הפסגה של עשיית היין המקומית: קברנה סוביניון 2020 המיוצר מענבים משלושה אזורי גידול הרריים נבחרים, ושרדונה אסנס 2023, יין לבן יבש ומורכב המעניק חוויה אלגנטית ועשירה.

צילום: אסף קרלה
צילום: אסף קרלה


במסגרת מחויבותו המתמשכת לאיכות, חדשנות ועמקות טעמים, מציג יקב טפרברג את שני היינות אשר מבטאים את תהליך החשיבה המדויק שמוביל את היקב כבר חמישה דורות. ראש השנה ידוע בארוחות חג מלאות, ומה יותר מתאים מיין טוב וישראלי, ללוות את הארוחות האלו? יין טוב וישראלי במחיר טוב שמיוצר על ידי היקב המשפחתי הראשון בארץ.

קברנה סוביניון 2020  יין אדום עוצמתי, הררי, ומלא ניואנסים

100%  ענבי קברנה סוביניון אשר נבצרו משלושה כרמים ייחודיים ברמת הגולן, הרי אפרים והרי יהודה  אזורים הרריים המאופיינים בתנאי אקלים וטופוגרפיה שונים, כל אחד תורם ייחוד משלו לבלנד הסופי. הכרם ברמת הגולן נטוע בגובה של 860 מטר על קרקע בזלתית, בעוד הכרמים בהרי יהודה ואפרים מצטיינים בהפרשי טמפרטורות בין יום ללילה – תנאים התורמים לעושר הארומטי ולמורכבות הפרי.

קברנה סוביניון 2020 –  יין אדום עוצמתי, הררי, ומלא ניואנסים
קברנה סוביניון 2020 – יין אדום עוצמתי, הררי, ומלא ניואנסים

היין עבר תהליך ייצור קפדני שכלל השריה קרה מוקדמת (cold soak), תסיסה מבוקרת בטמפרטורה של 28 מעלות, השריה על הקליפות (extended maceration), ותסיסה מאלולאקטית. לאחר מכן, היין התבגר במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות, כאשר כל כרם יושן בנפרד ורק לאחר מכן הורכב הבלנד הסופי.

טעמים וניחוחות: צבעו אדום עמוק עד שחור, עם ארומות של פירות יער אדומים ושחורים, טבק, מנטה, אדמה ועץ אלון אלגנטי. בפה הוא עגול, עשיר, עם טאנינים רחבים וסיומת ארוכה וחלקה. יין יבש, בעל 14% אלכוהול, חומציות מאוזנת (6.2 גרם/ל') ו-pH של 3.74. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 18 מעלות לצד מנות בשר עשירות או תבשילי קדירה.

מחיר יין זה הינו 99 ש"ח וניתן להשיג אותו בכל חנויות היין

שרדונה אסנס 2023 יין לבן יבש, מורכב ורענן

יין לבן יבש המורכב מ-100% ענבי שרדונה שנבצרו בשני כרמים מובחרים – האחד בהרי יהודה והשני במורדות יהודה. שנת הבציר 2023 הייתה חמה מהממוצע, ולצורך הגנה על האשכולות מפני השמש, גודלו הכרמים עם מעטה עלוותי שסייע ביצירת מיקרו-אקלים נעים ושימור איכות הפרי.

הבציר הידני בוצע באופטימום הבשלת הענבים, ולאחר מכן הועברו הענבים לקירור ולסחיטה עדינה בפרס פנאומטי בתנאים אינרטיים. לאחר תהליך "רחפה" (flotation) להפרדת המשקעים, הועבר המיץ לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להמשך תסיסה והתבגרות בת 8 חודשים בשיטת Sur Lie, כולל ערבוב שבועי של השמרים (battonage) במשך חמישה חודשים.

שרדונה אסנס 2023–  יין לבן יבש, מורכב ורענן
שרדונה אסנס 2023– יין לבן יבש, מורכב ורענן

פרופיל חושי: צבע היין צהבהב-צלול, עם בוקה עשיר של אפרסק, משמש, פופקורן חמאה, וניל, קרמל, שקדים ודבש. בפה הוא מאוזן, בעל חמיצות עדינה, גוף בינוני וסיומת עגולה ומהנה. היין יבש, עם 14% אלכוהול, pH של 3.44 וחומציות של 5.6 גרם לליטר. מומלץ לשתייה בטמפרטורה של 10–12 מעלות בליווי מנות כמו ניוקי חמאה ומרווה, ריזוטו פורצ’יני, שוק אווז מקורמל או קציצות עוף בסגנון תאילנדי עדין.

אודות יקב טפרברג – חמישה דורות של יין ישראלי

יקב טפרברג הוא היקב המשפחתי הראשון בארץ ישראל בעת החדשה. הוא הוקם בשנת 1870 בירושלים העתיקה על ידי זאב זידה טפרברג, ומאז ממשיך לפעול ולהתפתח תחת ניהול המשפחה. כיום, מוביל את היקב מוטי טפרברג, אשר הביא להתחדשות משמעותית תוך שמירה על המורשת והזהות הייחודית של היקב.

במהלך השנים השקיע היקב בטכנולוגיות מתקדמות, ציוד מודרני ותהליכי ייצור מוקפדים, לצד הקמה של מבנה יקב חדש וחדשני בלב אזור היין מטה יהודה – בלב הכרמים של היקב למרגלות מנזר דיר ראפאת.

כרמיו של יקב טפרברג פרוסים על פני אזורי היין האיכותיים ביותר בישראל – מהגליל העליון, דרך הרי יהודה, גוש עציון ועד מצפה רמון -דבר המאפשר יצירת יינות מגוונים, מורכבים ובעלי אופי ייחודי.

כיום נחשב יקב טפרברג ליקב השלישי בגודלו בישראל, אך ממשיך לפעול כיקב משפחתי עם לב גדול ותשוקה אמיתית ליין.

כותרות

הירשמו לקבלת דיוור

דיווח על טעות בכתבה:
יקב טפרברג מציג 2 יינות לקראת ראש השנה