הפנקייקים הללו הופכים לעוגה קיצית, מקסימה ומשמחת – מושלמת לאוהבי פירות יער. מדהים כמה היא קלה להכנה וכמה היא מרשימה, יפה והכי חשוב – טעימה! אם אתם לא אוהבים פירות יער אפשר להחליף אותם במנגו, נקטרינה או כל פרי אהוב אחר.
דרגת קושי:
קלה
כ־12 מנות
לבלילת הפנקייק:
2 כוסות קמח מלא, כוסמין או קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
2 ביצים
3 כפות שמן
2 כוסות חלב
מעט שמן לטיגון
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות פודינג וניל
שליש כוס סוכר
שליש כוס פירות יער
לקישוט:
חצי כוס פירות יער או פרי אהוב אחר
מכינים את הפנקייקים: מערבבים את כל חומרי הבלילה לתערובת אחידה. מחממים מחבת טפלון בינונית, משמנים קלות ויוצקים מצקת גדושה כך שהבלילה תכסה את כל פני המחבת. מטגנים 3-2 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב והעליון מתייצב מעט, הופכים ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוציאים בעדינות לצלחת וממשיכים להכין באותו אופן עוד כ־5 פנקייקים.
מכינים את הקרם: מקציפים בקערת המיקסר את כל חומרי הקרם במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות, עד שפירות היער נטמעים בקצפת והיא מתייצבת.
מרכיבים את העוגה: מורחים שכבה אחידה מהקרם על כל פנקייק, עורמים אותם זה על זה, ומסיימים בשכבה נדיבה של יתרת הקרם על הפנקייק האחרון. מקשטים בפירות יער ושומרים במקרר עד להגשה. חותכים למשולשים ממש כמו עוגה ומגישים.
***

קסטה טוויל במילוי גלידת פיסטוק־נוגט. צילום: שושי גרינוולד
עוגיות הטוויל כל כך קלות להכנה, הן קראנצ'יות ומוסיפות טעם מושלם לגלידה המהממת הזאת. מנה אחרונה אידיאלית לשמחות, אירועים חגיגיים וכמובן שבת. אפשר לעשות אותה פרווה או חלבית, לבחירתכם. היתרון העצום שלה הוא שאפשר להכין אותה מראש ולהקפיא – זה יעשה לה רק טוב, אבל הקפידו לעטוף היטב כדי שהיא לא תספוג ריחות מהמקפיא.
דרגת קושי:
בינונית
זמן אפייה:
10 דקות
כ־16 יחידות
לטוויל:
50 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה
4 כפות אבקת סוכר
9 כפות קמח
2 חלבונים
חצי כפית תמצית וניל
לגלידה:
2 חלמונים
חבילת שמנת מתוקה או צמחית
חצי כוס סוכר
100 גרם פיסטוק קלוף, לא קלוי
חצי כוס אבקת נוגט
4 כפות אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים (קרוקנט)
להגשה:
שוקולד מומס, קרוקנט אגוזי לוז
מכינים את הגלידה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מניחים את הפיסטוקים על תבנית קטנה ואופים 4-3 דקות, עד שהם מקבלים ריח של קלייה. מוציאים ומצננים.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ־8 דקות או עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מקציפים שמנת מתוקה 4-3 דקות לקצפת יציבה ומקפלים לתוך קצף החלמונים. מחלקים את התערובת לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את אבקת הנוגט ואגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים היטב. מוציאים 2 כפות של פיסטוקים וקוצצים אותם. טוחנים את שאר הפיסטוק בבלנדר איכותי או מעבד מזון עד שהוא טחון לגמרי, מעבירים לקערה השנייה, מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים. מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה ויוצקים עליה שכבה אחת של גלידת נוגט ומעליה שכבה של גלידת פיסטוק. מעבירים להקפאה לשמונה שעות לפחות.
מכינים את הטוויל: מקציפים קלות את החלבון בעזרת מטרפה. שמים בקערה את החמאה וחצי מכמות הקמח ובעזרת מטרפה מערבבים בחוזקה לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקפלים פנימה את החלבון, שאר הקמח ותמצית הווניל. מערבבים הכול לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מורחים על נייר אפייה עיגולים דקיקים מהתערובת בעובי חצי סנטימטר ובקוטר של 5 סנטימטרים, במרחק מה זה מזה. מכניסים לתנור ואופים כ־10 דקות. ברגע שהטוויל מזהיב מוציאים מהתנור. בשלב זה אפשר לקחת חותכן עגול ולחתוך את הקצוות של העוגיות לקבלת עיגולים מדויקים.
באותו חותכן חותכים עיגולים מהגלידה, ומהדקים מכל צד עוגיית טוויל. לסיום, ממיסים שוקולד מריר בסיר כפול על אדים, טובלים חצי קסטה בשוקולד ומפזרים עליה קרוקנט לוז. שומרים בהקפאה עד להגשה.
לתגובות:
***